gavinmcmillan

Hi All! 81 XD

65 posts in this topic

Prob the reversing/lockout switch on the trans. There should be a black rubber, squarish looking plug at the rear of the engine. Try bypassing the 2 smaller black/red ?  wires, lights should come on. The 2 thicker wires are the Neutral safety start circuit. 

deankdx likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Prob the reversing/lockout switch on the trans. There should be a black rubber, squarish looking plug at the rear of the engine. Try bypassing the 2 smaller black/red ?  wires, lights should come on. The 2 thicker wires are the Neutral safety start circuit. 


I haven’t been able to find this switch - do you happen to have an image?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, gavinmcmillan said:

 


Ah ok, I assumed it was standard - I’ll trace it through and see where it goes


Sent from my iPhone using Tapatalk

 

look in the boot lid, see if it has a solenoid, and what colour the wire is if so...

Share this post


Link to post
Share on other sites
look in the boot lid, see if it has a solenoid, and what colour the wire is if so...


Yep it’s apparently the boot release - but it doesn’t work. I’m wondering now if it could be related to the reversing lights not working. I think I’m going to need to get electrical on the weekend lol


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

half the reason i know so much about these cars, and also the gemini's i have..is due to issues.

fix enough issues and you'll know the car inside out.. and soon enough, you'll either love the car for it or hate it(i ended up hating My XG XR6... i'll miss it when its worth $20k lol)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
half the reason i know so much about these cars, and also the gemini's i have..is due to issues.
fix enough issues and you'll know the car inside out.. and soon enough, you'll either love the car for it or hate it(i ended up hating My XG XR6... i'll miss it when its worth $20k lol)
 


Haha I hear ya - investing in a multimeter now!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, gavinmcmillan said:

 


Haha I hear ya - investing in a multimeter now!


Sent from my iPhone using Tapatalk

 

$10 at Jaycar.. get one with a buzzer, might be $10 extra, is worth it. 

bear351c likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites


Yep it’s apparently the boot release - but it doesn’t work. I’m wondering now if it could be related to the reversing lights not working. I think I’m going to need to get electrical on the weekend lol


Sent from my iPhone using Tapatalk


So traced that cable - the radio had been wired into it so at least I know where that is powered from. Also this is the boot release... explain why it isn’t working!

https://i.imgur.com/Ewl7gTc.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now